Gestoorde cijfers: De Ligt maakte pas 1 overtreding op eigen helft
i

ANP Pro Shots

Gestoorde cijfers: De Ligt maakte pas 1 overtreding op eigen helft

Brian Vesseur • 17:52, 04-12-2018 / Laatste Update: 22:27, 04-01-2024

Matthijs de Ligt is bezig aan een uitstekend seizoen. Met hem in de basis verloor Ajax nog geen wedstrijd in de Eredivisie. Het AD vond nog meer heerlijke statistieken over de 19-jarige verdediger. Zo maakte hij pas 1 keer een overtreding op zijn eigen helft!

We moeten sowieso alweer 6 weken terug in de tijd voor de laatste overtreding van De Ligt. Dat was in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. In totaal maakte De Ligt pas 5 overtredingen dit seizoen in de Eredivisie. En in de laatste 3 maanden? Slechts 2!

Als we nog beter op deze toch al opvallende cijfers inzoomen, valt er nóg iets op. De Ligt greep pas 1 keer onreglementair in op zijn eigen helft. De andere 4 overtredingen waren aanvallende fouten, waarvan er 2 werden gemaakt in het zestienmetergebied van de tegenstander.

Géén kaartenfestijn

De Ligt pakte dit seizoen nog geen gele kaart. In vergelijking met dezelfde periode vorig seizoen een enorm verschil. Toen kreeg De Ligt na 14 speelrondes maar liefst 5 kaarten om uiteindelijk op 8 kaarten uit te komen. In totaal maakte de verdediger in die periode 14 overtredingen.

De felle Champions League

En hoe zit dat dan in Europa? Daar moet De Ligt logischerwijs vaker aan de noodrem trekken. In de 4 Champions League-wedstrijden die hij dit seizoen speelde, maakte hij meer overtredingen (6) dan tijdens de 13 potjes in de Eredivisie (5).