Getafe wint weer niet en moet hopen op een misstap van Atlético

BSR Agency

admin • 23:48, 20-06-2020 / Laatste Update: 12:33, 05-01-2024

Getafe was met een sterk seizoen bezig, tot de coronacrisis toesloeg. De Spanjaarden hadden succes in de Champions League (ten koste van Ajax) en gingen ook in de eigen competitie als een speer. Zaterdagavond werd echter voor de 3e keer op rij (verlies, gelijkspel en nogmaals gelijkspel) niet gewonnen. Tegen Eibar bleef de stand staan op 1-1.

Door het gelijkspel dreigt Getafe nu echt de aansluiting met de top-4 van de competitie te missen. Met het oog op de Champions League-tickets die worden de top-4 tegemoet kan zien, zullen ze daar toch wel flink van balen. Na 30 minuten was er nog niks aan de hand en stond de thuisploeg keurig 1-0 voor dankzij een doelpunt van Oghenekaro Etebo. Diep in de blessuretijd van de 1e helft kwam Eibar door een kopbal van Charles tot 1-1.

Nét niet verloren

Het leek vlak voor tijd zelfs helemaal mis te gaan toen Eibar op 1-2 kwam door een rake kopbal van Pedro Bigas. Gelukkig voor Getafe greep de VAR in, want die had gezien dat de verdediger buitenspel stond. Zo komt Getafe nu op 48 punten uit 30 wedstrijden, waarmee het op de 5e plek staat. Atlético Madrid staat 4e met 49 punten uit 29 wedstrijden en kan zaterdagavond op een gat van 4 punten komen.