Gordon Banks open over ziekte

Gordon Banks open over ziekte

admin • 16:11, 13-12-2015 / Laatste Update: 23:24, 12-12-2023

Gordon Banks is ziek. Bij de Engelse voormalig keeper is wederom kanker geconstateerd. De 77-jarige Banks vertelt erover aan Mirror.

Aan de Britse krant vertelt Gordon, die in 1966 met de Engelse ploeg het wereldkampioenschap won, dat hij veel kracht haalt uit zijn carrière. "Dat ik het WK won en op dat toernooi een bijna onhoudbaar schot van Pele stopte, geeft me veel vertrouwen om de strijd met mijn ziekte aan te gaan", vertelt Banks. "Mensen hebben het er nog steeds over en ik denk er ook nog vaak aan", zegt hij over het WK.

Gevecht leveren

"Als ik een schot van Pele, een van de besten van de wereld, kan stoppen, ben ik ook in staat om dit gevecht te leveren", vervolgt Gordon die daaraan toevoegt dat hij hoopt anderen te inspireren. Banks moet al heel wat jaren een van zijn nieren missen nadat daar tien jaar geleden kanker werd ontdekt. Nu bestaat de kans dat Gordon ook zijn tweede nier moet laten verwijderen als de kanker die daar zit, blijft groeien.

Medicijnen

In een poging om de ziekte te overwinnen, neemt Gordon sterke medicijnen. Deze hebben een heftig effect op zijn lijf. Maar medelijden met zichzelf heeft hij niet. "Ik moet gewoon op het beste hopen en doorgaan. Ik ben een van de velen die dit heeft, ik vecht door", aldus Gordon. "Ik hoop dat de medicijnen aanslaan en dat het gezwel minder groot wordt zodat ik geopereerd kan worden. Maar als het groeit, moeten ze mijn nier waarschijnlijk weghalen en dan heb ik een donor nodig."