Griepvirus treft NEC in Marbella
i

Pro Shots

Griepvirus treft NEC in Marbella

Martijn Baars • 15:19, 06-01-2017 / Laatste Update: 19:15, 08-01-2024

Vrijdagochtend bleven Kadioglu en Gmeiner grieperig achter in het spelershotel, toen de selectie van trainer Peter Hyballa op weg ging naar de eerste training van de dag.

Virus 

Tijdens de repetitie op het Marbella Football Center haakte Jordan Larsson al vroeg af. Ook hij heeft last van griep. Drie griepgevallen in de selectie dus. Eerder deze week was Robin Buwalda al geveld door griep. Hij staat inmiddels weer op het trainingsveld.

PEC Zwolle

Het griepvirus komt uitermate ongelegen voor Hyballa, die zaterdag met zijn team de tweede oefenwedstrijd afwerkt tijdens de trainingsstage in Spanje. In Marbella is PEC Zwolle om 15 uur de tegenstander. Op woensdag liet de trainer nagenoeg alle inzetbare spelers aan het werk tijdens de eerste testcase van deze week tegen Sparta (1-3 nederlaag).

Sterkst mogelijk

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Hyballa tegen PEC zal willen aantreden met het elftal dat 8 dagen later in de eredivisie op bezoek gaat bij Willem II, maar door de griepgevallen in de selectie is het onzeker of de coach in dat streven zal slagen.