De 10 grootste Manchester City-miskopen van de laatste 10 jaar
i

ANP

De 10 grootste Manchester City-miskopen van de laatste 10 jaar

admin • 16:05, 25-12-2019 / Laatste Update: 08:58, 15-01-2024

Als er 1 club is die de afgelopen 10 jaar veel is veranderd, dan is het Manchester City wel. De ploeg werd in 2008 overgenomen door een zak oliedollars en zag daarna tientallen spelers komen en gaan. Sommigen groeiden uit tot legendes (Kompany, Silva, Agüero) en anderen deden het... nou ja, minder goed.

Sterker nog, velen groeiden uit tot hilarische miskopen. Honderden miljoenen gingen door het putje voor veel namen waar ze in het Etihad Stadium nog weleens gillend van wakker worden. We gaan ze niet rangschikken, maar dit zijn zomaar 10 namen die de geschiedenisboeken ingaan als grote Manchester City-miskopen.

Wilfried Bony

Werd bij Vitesse topscorer van de eredivisie en scoorde er samen met Michu lustig op los bij Swansea City. En dus kocht City hem begin 2015 voor bijna 30 miljoen euro. Het resultaat? 6 hele goals in 36 wedstrijden. Daarna heeft de Ivoriaan nooit meer een bal goed geraakt.

Eliaquim Mangala

Wie? Nou, daar ga je al. De Fransman van FC Porto kostte de Citizens het gigantische bedrag van 37 miljoen euro. Daar was de verdediger bepaald niet op zijn best en na 4 jaar vond City het mooi geweest. Hij staat nu onder contract bij Valencia

Jerome Boateng

Je kunt het je niet voorstellen, maar de Duitser kwam in 2011 bij City totaal niet uit de verf en mocht na 1 jaar alweer vertrekken. Hij ging naar Bayern München, waar hij een legende in de achterhoede werd.

Owen Hargreaves

Hij kwam, zag en speelde slechts 13 minuten. De oud-speler van Bayern en Manchester United was zijn hele loopbaan geblesseerd en dat was hier niet anders. Hij hing na dat kleine kwartier zijn kicksen roemloos aan de wilgen.

Jack Rodwell

Gold als een enorm Engels talent, maar je raadt het al: het kwam er geen seconde uit. Rodwell kwam in 2012 voor bijna 20 miljoen euro van Everton maakte raakte geen knikker. In 2018 werd hij even gelinkt aan Vitesse. Tegenwoordig zit hij zonder club.

Maicon

Wacht, bedoel je dé Maicon die als een beest de rechterflank van Inter bestreek? Inderdaad, die Maicon. De Braziliaan kwam in 2012 van de nerazzurri, maar schoot nog geen deuk in een pakje boter. Na 1 seizoen vertrok hij alweer naar AS Roma. Hij speelt nu voor Criciuma, op het 2e niveau in Brazilië.

Danilo

En nóg een Braziliaanse back. Hij kostte 30 miljoen en liet na zijn periode bij Real Madrid niet zijn talent zien. 2 jaar later ging hij in 2019 naar Juventus, waar hij zijn minuten meepikt.

Stevan Jovetic

Ook hier is het hetzelfde liedje. De Montenegrijn was een supertalent bij Fiorentina, ging voor 27,5 miljoen euro naar City en scoorde daar slechts een handjevol goals. Daarna heeft hij bij Inter, Sevilla en AS Monaco ook nooit meer zijn belofte ingelost.

Javi Garcia

De Spanjaard was in 2012 een paniekaankoop op de laatste dag en het werd ook nooit meer dan dat. Hij scoorde nog bij z'n debuut, maar de middenvelder van Benfica kwam daarna nooit meer uit de verf. Na een Russische periode speelt hij nu voor Real Betis.

Mario Balotelli

Je dacht toch niet dat we hem vergeten waren?! De Italiaan kostte maar liefst 30+ miljoen euro, maar kwam vooral in het nieuws door het afsteken van vuurwerk in de badkamer en het gooien van dartpijltjes naar jeugdspelers. Toch kende hij ook goeie momenten, zoals zijn 2 goals in de 6-1 zege tegen aartsrivaal Manchester United. De 29-jarige spits mag uitkijken naar een nieuwe club.