Grote meerderheid steekt stokje voor Aziatische verkiezing FIFA-bestuur

Grote meerderheid steekt stokje voor Aziatische verkiezing FIFA-bestuur

admin • 11:57, 27-09-2016 / Laatste Update: 14:59, 05-01-2024

Voor de verkiezing voor welke Aziatische leden in het FIFA-bestuur komen, is dinsdag een stokje gestoken. De agenda werd met grote meerderheid afgewezen voorafgaand aan de verkiezing. Het belangrijkste agendapunt was welke 3 personen in de consultengroep kwamen van de bond.

Van de 44 leden staken er 42 het bordje met 'nee' omhoog toen voorzitter Salman bin Ebrahim Al-Khalifa vroeg of de agenda van het congres kon worden goedgekeurd. 'De boodschap is duidelijk. Dit is waarschijnlijk het kortste congres dat ik ooit heb geleid', zei sjeik Salman, die de speciaal voor de verkiezing belegde bijeenkomst daarna voor gesloten verklaarde.

Corruptie

Eén van de zeven kandidaten, Saoud Al-Mohannadi uit Qatar, kreeg zondag te horen dat hij niet mag meedoen omdat hij wordt verdacht van corruptie. Omdat er onvoldoende tijd was voor nieuwe kandidaten om zich aan te melden, besloten de Aziatische landen de verkiezing af te blazen. Al-Mohannadi werd gezien als een van de favorieten om een positie bij de FIFA te bemachtigen.