Gruwelijk lege Vijverberg tijdens Graafschap - Helmond Sport

Gruwelijk lege Vijverberg tijdens Graafschap - Helmond Sport

admin • 16:16, 20-10-2016 / Laatste Update: 14:46, 07-01-2024

De Graafschap-stadion De Vijverberg zal vrijdag een spookstadion zijn. Er mogen maar 76 mensen naar binnen. Dat heeft alles te maken met de straf die De Graafschap heeft gekregen voor de ongeregeldheden van 'supporters' tijdens De Graafschap - Go Ahead Eagles vorig jaar. Het is de eerste keer in de 62-jarige clubhistorie dat de Superboeren een duel achter gesloten deuren moeten spelen.

Voor het eerst dit seizoen zal trainer Jan Vreman het maximale aantal wisselspelers (twaalf) op het wedstrijdformulier zetten voor de ‘spookwedstrijd’ tegen Helmond Sport. "Ja, want dan kunnen zo veel mogelijk spelers de wedstrijd toch bijwonen", zegt Vreman.

Toeschouwers

Van de KNVB mogen van beide clubs slechts 38 personen in het Doetinchemse stadion. Met 23 spelers en daarnaast trainers en begeleiders, kunnen De Graafschap en Helmond Sport elk nog slechts een paar ‘geluksvogels’ aanwijzen.

Gelukkigen

Dat kunnen directieleden zijn, personeelsleden of andere clubofficals. Maar bij 38 per club is de grens bereikt. Daarnaast krijgen journalisten, die zich aangemeld hebben bij de KNVB, toegang. Ook hebben onder anderen EHBO’ers, omroepster Colinda Tromp en nog een paar clubmensen de mogelijkheid de wedstrijd bij te wonen.

Groot scherm

De Graafschap biedt de fans niet de mogelijkheid om de wedstrijd op de parkeerplaats voor het stadion op een groot scherm te bekijken. Vanwege kosten- en veiligheidsoverwegingen wordt hiervan afgezien.

Om zoveel mogelijk spelers toch het duel bij te laten wonen, neemt coach Roy Hendriksen van Helmond 11 wissels mee. Helmond Sport baalt als een stekker dat uitgerekend het duel De Graafschap - Helmond Sport zonder fans afgewerkt moet worden. „Het is sneu voor onze vaste fans, die niks fout hebben gedaan”, zegt Hendriksen. „Ook voor de spelers is het jammer, want in deze competitie heb je niet vaak zo’n ambiance. Dit zijn de krenten uit de pap.”

Geblesseerde spelers als Sam Strijbosch, Gillian Justiana en Jason Bourdouxhe, Charlton Vicento en Maiky Fecunda mogen de wedstrijd niet eens bezoeken, vanwege het maximum van 76 personen dat in het stadion aanwezig mag zijn tijdens de wedstrijd. 

Aangezien Helmond Sport de dupe is van het wangedrag van de supporters van De Graafschap, hebben wij een opstekertje voor ze: