Guess who's back? Platini gaat comeback maken in voetbalwereld
i

Pro Shots / Insidefoto

Guess who's back? Platini gaat comeback maken in voetbalwereld

admin • 13:54, 26-05-2018 / Laatste Update: 19:23, 07-01-2024

Oud-topvoetballer Michel Platini zegt dat de Zwitserse autoriteiten hem hebben vrijgepleit van het aannemen van een dubieuze betaling van wereldvoetbalbond FIFA die hem een ban uit het voetbal opleverde. De Fransman, die onder meer voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA was, wil nu terugkeren in zijn sport.

Platini had in 2011 een kleine 2 miljoen euro ontvangen van Sepp Blatter, de toenmalige voorzitter van de FIFA, voor werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 zou hebben verricht voor zijn voormalige voetbalvriend. De ethische commissie van de FIFA oordeelde destijds dat de betaling niet transparant was en dat sprake was geweest van belangenverstrengeling. Het leverde hem een schorsing van 8 jaar op, door het arbitragehof van de sport (CAS), later teruggebracht tot 4 jaar.

'Dit bewijst mijn onschuld'

Ook de Zwitserse justitie opende een onderzoek dat, zo laat Platini weten, geen strafzaak oplevert. ,,Na 3 jaar onderzoek heeft het openbaar ministerie van Zwitserland bevestigd dat er geen aanklacht is of zal komen wat betreft mijn werkzaamheden voor de FIFA'', aldus de 62-jarige Platini.

,,Dit bewijst mijn onschuld. De afgelopen jaren waren moeilijk en pijnlijk voor mij en mijn familie. Mijn eer en integriteit zijn bezoedeld. Ik ben beroofd van drie jaar van mijn professionele leven. Ik zal terugkomen. Waar, wanneer, hoe? Dat is te vroeg om te zeggen. Maar ik keer terug in het voetbal.''