Haalbare 82 punten voor PSV lijken niet voldoende voor titel
i

Pro Shots

Haalbare 82 punten voor PSV lijken niet voldoende voor titel

admin • 19:21, 11-03-2017 / Laatste Update: 02:56, 08-01-2024

PSV treft zaterdagavond Go Ahead Eagles. De enige ploeg die voor de winterstop won van koploper Feyenoord. PSV is gewaarschuwd, vindt Phillip Cocu.

Wat zit er dit seizoen nog in het vat voor PSV? De ploeg van Phillip Cocu koerst af op de meest vervelende plek op het ereschavot van de eredivisie. Plaats drie betekent kwalificatie voor de derde voorronde van de Europa League van komend seizoen en het gemis van Champions League-miljoenen. Wordt het alsnog de tweede plek? Dan is het nog steeds geen feest, maar kan PSV na twee loodzware gevechten misschien toch nog van de zoetste UEFA-geldkraan drinken. En eerste? Tja. Met acht punten achterstand en een matig doelsaldo zit PSV nog steeds in een wachtkamer waarvan de deur waarschijnlijk nooit meer open gaat.

Uitglijders

Twee weken geleden leek de ploeg na een frontale botsing in de Kuip af te haken voor de bovenste twee plekken, maar vorige week waren er even plotselinge als onverwachte uitglijders van de concurrentie. Daarvan moeten er nog een paar volgen voordat PSV weer een realistisch perspectief heeft op een acceptabel seizoensslot. ,,We hebben het niet in eigen hand", constateerde trainer Phillip Cocu gisteren dan ook, in aanloop naar het duel met Go Ahead Eagles van vandaag. ,,Dat is ook het verschil met de situatie waarin FC Barcelona deze week bijvoorbeeld zat. Ze konden het zelf nog rechtzetten, al was die kans nog zo klein."

82 punten

PSV moet alles winnen en dan maar zien waar het schip strandt, is wat de grootste optimist zal zeggen. De ploeg kan in theorie nog op 82 punten uitkomen en in de meeste jaren was dat genoeg voor de titel. Nu lijkt het onvoldoende, al moet nog blijken of koploper Feyenoord in de beslissende fase zo sterk is als net na de winterstop. Blessures, schorsingen en titelstress kunnen in Rotterdam nog voor een stok tussen de spaken zorgen.

Cocu sprak gisteren niet over de concurrenten, maar wel over de tegenstander van vandaag. Een ploeg die Feyenoord in Deventer in de eerste seizoenshelft wist te kloppen en ook tegen PSV kan verrassen. In dat geval wordt zelfs plek twee normaal gesproken een utopie. ,,We moeten uitkijken", aldus de coach van PSV. ,,Dit is een tegenstander die speelt op de omschakeling, met een vaardige spelverdeler erachter. Go Ahead Eagles vecht voor elk punt, gegeven de situatie waar ze in zitten. En wij moeten winnen."

[poules_game teasertext="" team="psv" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]