Ten Hag over knollenveld van FC Utrecht: 'Klagen heeft geen zin'
i

ANP Pro Shots

Ten Hag over knollenveld van FC Utrecht: 'Klagen heeft geen zin'

admin • 10:12, 28-01-2018 / Laatste Update: 07:59, 07-01-2024

De druk op Ajax neemt deze zondagmiddag toe nu PSV zaterdag won van FC Twente. De Amsterdammers spelen de altijd lastige pot tegen FC Utrecht in de Galgenwaard tegen FC Utrecht, op een belabberd knollenveld. Voor kersvers Ajax-trainer Erik Ten Hag een ontmoeting met z'n oude club.

Ten Hag maakt zich vooralsnog niet al te druk om het knollenveld van de Galgenwaard, zegt hij tegen het AD: ,,De mens is een geboren aanpasser. We zullen om moeten gaan met de omstandigheden. Heel kort positiespel wordt moeilijker op zo'n ondergrond, daar hebben we het in de voorbereiding natuurlijk al over gehad met de spelers. Het beste team zal zich het beste aanpassen. Klagen heeft weinig zin, we moeten omgaan met de omstandigheden."

Feyenoord

Het slechte veld gaat zeker een rol van betekenis spelen, dat bleek ook afgelopen woensdag tijdens FC Utrecht - Feyenoord. Sam Larsson schoot de bal tegen de touwen, nadat de bal gek opstuitte op de ongelijke grasmat.

Geen smoesjes

Voor Ajax tellen smoesjes niet deze zondagmiddag. Om de achterstand met koploper PSV weer terug te brengen tot 5 punten moét de ploeg van Ten Hag gewoon winnen. De trainer, die weer terugkeert bij zijn oude club na een gevoelige overstap, verwacht geen tactisch steekspel. ,,Wij zullen van onze eigen kracht uitgaan."

Deen

Ten Hag heeft in de wedstrijdselectie meteen een plekje ingeruimd voor de Deense aankoop Rasmus Kristensen. De rechtsback is de stand-in van aanvoerder Joël Veltman. De vrouw van Veltman staat op het punt van bevallen, waardoor de verdediger de pot met Utrecht misschien wel moet missen.

In de wedstrijdselectie heeft Ten Hag direct plek voor de Deense aankoop Rasmus Kristensen. De rechtsback geldt als stand-in van aanvoerder Joël Veltman. De vrouw van Veltman staat op het punt van bevallen waardoor de verdediger de confrontatie met Utrecht wellicht mist.