Hekkensluiter Achilles en Eindhoven maken er een feestje van

admin • 22:52, 06-02-2017 / Laatste Update: 05:39, 08-01-2024

Het was maandag afhaken of aanhaken in de Jupiler League voor FC Eindhoven en Achilles'29. De Brabanders moesten winnen om kans te houden om op een plek bij de play-offs, de hekkensluiter uit Groesbeek heeft de puntjes hard nodig in de strijd om lijfsbehoud in het vaderlandse profvoetbal. Het belangrijke duel eindigde in Groesbeeks voordeel: 4-3!

Na een rake strafschop van Freek Thoone, maakte Rai Vloet namens Eindhoven gelijk. Imran Oulad en Emir Smajic zette de hekkensluiter op een comfortabele 3-1 voorsprong, maar Vloet en Jari Vandeputte dachten Eindhoven een puntje te bezorgen, ware het niet dat Smajic met zijn 2e van de avond voor de zege zorgde.

Het duel tussen Helmond Sport en Telstar leverde ook lekker veel goals op. In Helmond gingen de bezoekers er met de zege vandoor: 3-4. Helmond Sport dacht de wedstrijd halverwege in handen te hebben na goals van Jordy Thomassen en Furghill Zeldenrust, nadat Benjamin van den Broek de bezoekers al vroeg op voorsprong had gebracht. Na rust maakte Van den Broek zijn tweede van de avond en scoorde ook Fabian Serrarens 2 keer. Thomassen deed nog wel iets terug, maar dat was niet voldoende voor een gelijkspel.

Ook Fortuna Sittard - Jong Ajax was genieten. De laagvlieger verraste de nummer 2 van de Jupiler League maar liefst met 5-2! Jong Ajax gaf ook nog eens een 0-2 voorsprong weg. Vaclav Cerny en Mateo Cassierra zette de Amsterdammers aanvankelijk op rozen, maar Fortuna maakte na rust 5 goals. Finn Stokkers, Perr Schuurs, Gavin Vlijfter en Djibril Dianessy (2x) kwamen op het scorebord.

Almere City deed thuis tegen FC Emmen bijna een 'Fortunatje'. De bezoekers kwamen dankzij Henk Bos op een 0-1 voorsprong, maar na rust zorgden een eigen goal van Nick Bakker, Soufyan Ahannach en Silvester van der Water voor een 3-1 thuiszege.

Stop de persen! De Graafschap heeft weer eens gewonnen. En hoe?! Thuis werd Cambuur, dat de laatste tijd in uitstekende vorm verkeerde, met 3-0 naar huis gestuurd. Anthony van den Hurk, Youssef El Jebli en Bart Straalman kreeg het thuispubliek ein-de-lijk weer op de banken.

Jong PSV was op eigen veld na 1 helft al klaar met koploper VVV: 2-1. Hoewel VVV 2 keer scoorden, trof Jerold Promes het verkeerde doel in Eindhoven. Ralf Seuntjes deed dat wel tussen de juiste palen. Net voor rust zette Sam Lammers de eindstand op het scorebord.

NAC won thuis met 1-0 van FC Dordrecht. Manu Garcia maakte al na 4 minuten de enige treffer. De 6 doelpogingen daarna waren allemaal een prooi voor Dordrecht-doelman Tim Coremans.

Op bezoek bij FC Oss deed MVV prima zaken gezien de nederlagen van koploper VVV en Jong Ajax: 0-3. Thomas Verheijdt was met 2 treffers van grote waarden. Ook Joeri Schroijen vond na rust het net.

Nummer 3 FC Volendam profiteerde optimaal van het puntverlies van de concurrentie. Thuis werd FC Den Bosch met 2-1 verslagen. De held van de avond is Kevin van Kippersluis, die pas in de 93e minuut de zege veiligstelde. Daarvoor maakte Kees Kwakman op spectaculaire wijze de 1-0. Het doelpunt van invaller Romero Regales was niet genoeg voor een puntendeling.

RKC Waalwijk heeft op eigen veld teleurgesteld tegen Jong FC Utrecht. Na de goal van Gyrano Kerk rechtte de thuisploeg dankzij Pieter Langedijk de rug. Odysseus Velanas schoot echter met scherp voor de bezoekers. Hij zorgde ervoor dat de beloften van FC Utrecht weer eens wonnen.