Held! Sterling gaat op vrije dag langs bij ziek jongetje in ziekenhuis Londen
i

Pro Shots / Action Images

Held! Sterling gaat op vrije dag langs bij ziek jongetje in ziekenhuis Londen

admin • 13:48, 30-11-2018 / Laatste Update: 01:04, 06-01-2024

Raheem Sterling komt niet altijd positief in het nieuws, maar zijn laatste actie wordt in Engeland bejubeld. De vleugelspeler van Manchester City ging op zijn vrije dag naar het ziekenhuis in Londen. Daar wilde hij Damary Dawkins een hart onder de riem steken, meldt de Daily Mail.

Dawkins is 12 en vecht al 3 jaar tegen leukemie, een vorm van bloedkanker. Sinds afgelopen zomer is Sterling betrokken bij het zoeken naar de persoon die het jongetje zou kunnen helpen met een stamceldonatie.

Tekst loopt door onder Tweet

Guys this is serious, we need to help this kid!

At only 12 yrs old Damary Dawkins has been fighting Acute Lymphoblastic Leukaemia (a cancer of the blood and bone marrow) since he was nine. Read more on my FB page https://t.co/15aFuKEF33 pic.twitter.com/Izcon4gg75

— Raheem Sterling (@sterling7) 30 juli 2018

Raheem Sterling spent his day off visiting cancer fighter Damary Dawkins in London and is urging stem cell donors to come forward to save the 12-year-old’s life @sterling7 https://t.co/T4KRuHex8Y

— Jack Gaughan (@Jack_Gaughan) 29 november 2018

Het jochie ligt momenteel in het ziekenhuis om te kijken of zijn lichaam klaar is voor een stamceltransplantatie. Mocht zijn lichaam er klaar voor zijn, dan wordt er zo snel mogelijk gezocht naar een donor, die is er namelijk nog steeds niet.

Sterling op bezoek

De Britse aanvaller ging op bezoek in Londen op zijn vrije dag. Helemaal bijzonder is dat het jongetje helemaal geen fan van City is, maar van Crystal Palace. Sterling voelde zich toch geroepen, omdat er specifiek gezocht wordt naar iemand van Afro-Caraïbische afkomst voor stamceldonatie.