Helmond Sport alweer klaar in bekertoernooi

01:00, 25-09-2014 / Laatste Update: 11:10, 13-12-2023

MAASTRICHT - Helmond Sport is woensdagavond direct uitgeschakeld in het bekertoernooi. Uit bij MVV werd het na verlenging 4-3, Helmond Sport had zich nog wel teruggeknokt van een 2-0 achterstand.

In de 1ste helft werd de basis gelegd voor een overwinning van MVV. Doelpunten van Nick Kuipers en Jordy Croux waren genoeg om het verschil te maken. Kuipers draaide een bal de verre hoek in, terwijl Croux direct na die 1-0 gebruik maakte van het totale gebrek aan organisatie in de Helmond Sport-defensie. Binnen een minuut werd de wedstrijd weggegeven, zo leek het.

Helmond Sport was beter in de 2de helft, maar beter was lange tijd niet goed genoeg om op gelijke hoogte te komen. Kansen waren er weliswaar genoeg, toch leek het er simpelweg niet in te zitten.

Het was invaller Juanito Sequeira - hij was niet helemaal fit - die met een kopbal in de 84ste minuut zorgde voor de aansluitingstreffer. Enigszins gelukkig kreeg Oumar Diouck even later de bal tegen zich aan, nadat Koen Weuts het van afstand probeerde. Prompt stond het 2-2, en dus kwam er een verlenging.

Voor het eerst had Helmond Sport echt de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Lars Hutten had een uitstekende mogelijkheid op de 2-3, maar faalde van dichtbij. Dat deed Ronald Hikspoors aan de andere kant niet: 3-2.

In het 2de deel van de verlenging kwam Helmond Sport via Sequeira op 3-3. Maar direct daarna besliste Niels Vorthoren het duel voorgoed: 4-3.