Hiddink wil eerst nog even kijken hoe groot de problemen zijn bij Chelsea

Hiddink wil eerst nog even kijken hoe groot de problemen zijn bij Chelsea

admin • 21:29, 18-12-2015 / Laatste Update: 00:00, 13-12-2023

De aangekondigde terugkeer van Guus Hiddink naar Chelsea kwam vrijdag in een stroomversnelling terecht. De Achterhoeker onderhield zich in Londen met eigenaar Roman Abramovitsj om te praten over een rol als tijdelijke opvolger van de ontslagen José Mourinho. Naar verwachting zit hij op Tweede Kerstdag voor het eerst in de dug-out. Het duel met Sunderland, vanmiddag gespeeld op Stamford Bridge, komt te vroeg.

Hiddink hield na aankomst op vliegveld Heathrow nog een slag om de arm, maar alles wijst erop dat hij voor de tweede maal sinds 2009 de leiding krijgt over Chelsea. De voormalige bondscoach liet weten eerst een indruk te willen krijgen van de omvang van de problemen bij de afgegleden kampioen van Engeland, alvorens eventueel een handtekening te zetten onder een contract tot het einde van dit seizoen.

In Engeland bestaat de overtuiging dat Hiddink allang akkoord is. Abramovitsj zou dat gisteren op het trainingscomplex in Cobham, even buiten Londen, met hulp van een vertaler aan de selectie hebben verteld. Als de club Hiddinks terugkeer officieel heeft bevestigd, debuteert hij volgende week zaterdag tegen Watford. Twee dagen later gaat Chelsea, zestiende in de Premier League, op bezoek bij Manchester United, waar Louis van Gaal onder vuur ligt.