Hoe vergaat het Lasse Schöne in Italië?
i

EPA

Hoe vergaat het Lasse Schöne in Italië?

admin • 20:55, 04-12-2019 / Laatste Update: 19:24, 07-01-2024

De transfer was binnen een paar dagen officieel en veel Ajax-supporters waren niet happy met de overstap van deze man naar Italië. Lasse Schöne deed deze zomer definitief de Ajax-deur achter zich dicht. Hij kwam in die periode tot 201 duels voor de Amsterdammers.

Hij maakte de overstap naar het Italiaanse Genoa. Een ploeg die niet om de prijzen speelt in Italië, maar doorgaans ook niet tegen degradatie hoeft te knokken. Het is de laatste jaren een stabiele middenmotor en als Schöne nog een keer een transfer wilde maken, dan was het nu.

Bij Genoa begon Schöne goed. Hij veroverde meteen een basisplaats en schoot hier en daar een vrije trap binnen. De afgelopen wedstrijden zit er echter zand in de motor.

Degradatievoetbal

Genoa won de laatste 5 duels niet en staat inmiddels op de 18e plek in de Serie A. Dat betekent aan het einde van het seizoen degradatie. Lasse is dus van Champions League voetbal naar degradatievoetbal gegaan en dat vindt hij lastig. In gesprek met het Parool geeft Lasse aan dat hij Ajax nog op de voet volgt. Hij keek vorige week woensdag nog naar Lille-Ajax en geeft aan de club dan wel te missen.

Wat denken jullie? Keert Schöne ooit nog terug bij Ajax? Of is dat boek definitief gesloten?

[poll id="1804"]