HSV lijdt tegen St. Pauli eerste puntenverlies van het seizoen

admin • 21:33, 30-10-2020 / Laatste Update: 00:51, 06-01-2024

Voor het eerst in het seizoen heeft HSV punten laten liggen in de 2. Bundesliga. Vrijdagavond werd het in de stadsderby tegen FC St. Pauli 2-2.

Hamburger SV won de eerste 5 wedstrijden van het seizoen, maar moest nu genoegen nemen met een puntje. De ervaren HSV-spits Simon Terodde maakte na 12 minuten al de 1-0, maar 10 minuten voor rust schoot Rodrigo Zalazar de 1-1 binnen namens St. Pauli. De cultclub uit het havengebied van Hamburg kwam in de 82ste minuut zelfs op een verrassende voorsprong, toen de Deense spits Simon Makienok (ex-FC Utrecht) de 1-2 binnen punterde. In de euforie na dat doelpunt waren de verdedigers van St. Pauli duidelijk nog niet helemaal scherp, want een minuut later zorgde Simon Terodde voor de 2-2.

Van Drongelen

Rick van Drongelen herstelt nog van zijn kruisbandblessure, die de Zeeuwse verdediger opliep in de laatste wedstrijd van vorig seizoen, toen HSV het op ongelooflijke wijze nog weggaf.