Ibrahim Kargbo laat zich horen door de KNVB
i

ANP

Ibrahim Kargbo laat zich horen door de KNVB

Harry Nijland • 19:58, 14-08-2015 / Laatste Update: 04:14, 13-12-2023

DEN BOSCH - Ibrahim Kargbo, de voetballer die ervan verdacht wordt in 2009 de resultaten van een aantal wedstrijden van Willem II gemanipuleerd te hebben, stapt naar de KNVB. De 33-jarige speler laat zich horen door de integriteitscommissie van de voetbalbond die met het onderzoek belast is.

Kargbo, die momenteel in Engeland verblijft en clubloos is, wil in het gesprek zijn onschuld bewijzen. Hij zegt dat zijn carriere geruineerd is door de aantijgingen. De onderzoekscommissie van de KNVB wil hem confronteren met de huidige bewijslast.

De voetbalbond slaagde er tot op heden niet in om Kargbo te horen. Volgens operationeel manager Gijs de Jong was de voetballer uit Sierra Leone onvindbaar. Het Brabants Dagblad spoorde Kargbo op en is al geruime tijd met hem in contact. Kargbo belde deze week zelf met KNVB-woordvoerder Hans van Kastel om een afspraak te maken."Maar we geloven pas dat hij komt als hij met ons aan tafel zit", aldus een lid van de onderzoekscommissie.

Tegen Kargbo loopt ook nog een onderzoek van het Openbaar Ministerie. Dat wilde geen mededelingen doen over de voortgang daarvan.

Lees ook: KNVB legt nieuwe interpretatie buitenspelregel uit (video) 

Lees ook: Opmerkelijk gerucht: ‘Ajax hoopt bij vertrek Cillessen op Vermeer’

Lees ook: Debuut Zweedse doelman draait uit op nachtmerrie (video)

Lees ook: Wie praat na deze goal nog over Martin Hansen? (video)