Indrukwekkende statistiek Van Dijk officieel nog NIET ten einde
i

BSR Agency

Indrukwekkende statistiek Van Dijk officieel nog NIET ten einde

admin • 22:09, 08-08-2019 / Laatste Update: 10:54, 08-01-2024

Liverpool-verdediger Virgil van Dijk werd afgelopen zondag voorbij gedribbeld door Manchester City-aanvaller Gabriel Jesus. Dat was voor het eerst sinds een indrukwekkende reeks van 65 competitieve wedstrijden op rij weer eens gebeurd! Helaas kan die statistiek nu de prullenbak in, of toch niet?

Nee! De Engelse voetbalbond FA neemt de wedstrijd om de Community Shield sinds een aantal jaar namelijk niet mee als officieel competitief duel. Dat betekent dat alle statistieken van de Engelse variant van de Johan Cruijff Schaal officieel niet tellen.

65 and counting

Geldt dus voor de goals van Raheem Sterling en Joël Matip, de gele kaart voor City-coach Pep Guardiola, maar ook voor de geslaagde dribbel van Gabriel Jesus tegen Virgil van Dijk. 65 potjes and counting…

Een opstekertje dus voor Van Dijk, die de Community Shield wel verloor. Na de 1-1 eindstand werden gelijk pingels genomen. Hierin werd Georginio Wijnaldum de schlemiel door als enige een strafschop te missen.

65 - During the Community Shield final, Virgil van Dijk was dribbled past for the first time in his last 65 competitive appearances (by Gabriel Jesus) for @LFC since Mikel Merino did so for Newcastle in March 2018. Human. #CommunityShield pic.twitter.com/24B6WFcKUw

— OptaJoe (@OptaJoe) August 4, 2019