Inter heeft geen kind aan SPAL en staat weer 2e

admin • 01:46, 17-07-2020 / Laatste Update: 18:05, 13-12-2023

Internazionale is weer terug op de 2e plaats in de Serie A na een ruime overwinning op het al gedegradeerde SPAL.

Inter heeft 71 punten, 6 minder dan koploper en titelverdediger Juventus, dat woensdag op een gelijkspel (3-3) was blijven steken bij Sassuolo. Atalanta heeft 1 punt minder dan Inter en Lazio twee. In de Serie A volgen nog vijf speelronden. De eerste 4 ploegen in de Italiaanse competitie plaatsen zich voor de Champions League van volgend seizoen.

Inter-coach Antonio Conte had Stefan de Vrij op de bank gezet en Romelu Lukaku helemaal buiten de ploeg gelaten voor het duel met de nummer laatst in Italië. De bezoekers uit Milaan kwamen in Ferrara nog voor rust op 1-0 via Antonio Candreva, die vanaf rechts hard binnenschoot.

In de tweede helft liep Inter uit naar een ruime zege via doelpunten van Cristiano Biraghi, Alexis Sánchez en Roberto Gagliardini.