Dit is de stand van zaken in de Champions League na 5 van de 6 groepsduels
i

BSR

Dit is de stand van zaken in de Champions League na 5 van de 6 groepsduels

Sjors Tanis • 08:57, 28-11-2019 / Laatste Update: 03:01, 08-01-2024

5 van de 6 groepswedstrijden zitten erop in de Champions League en dus wordt steeds duidelijker welke 2 clubs per poule door zullen gaan naar de knockout-fase na de winterstop. Check hier een overzicht welke clubs al verzekerd zijn van een plek bij de laatste 16 en welke clubs nog in de race zijn.

Groep A

In deze groep is het meeste al beslist. Paris Saint-Germain wordt sowieso groepswinnaar en zal met Real Madrid doorgaan naar de volgende ronde. Club Brugge heeft de beste papieren om de 3e plek (en dus een Europa League-ticket na de winterstop) op te eisen; de Belgische ploeg moet dan winnen van Real Madrid in de laatste groepswedstrijd om niet afhankelijk te zijn van het duel tussen PSG en Galatasaray.

Stand

1. Paris Saint-Germain, 13 punten, doelsaldo +10

2. Real Madrid, 8 punten, doelsaldo +4

3. Club Brugge, 3 punten, doelsaldo -6

4. Galatasaray, 2 punten, doelsaldo -8

Groep B

Ook hier is de meeste spanning wel verdwenen. Bayern München won tot dusver alle 5 de groepswedstrijden en is al zeker van plek 1 in de groep. Achter de Duitse club zal Tottenham Hotspur van trainer José Mourinho als 2e eindigen. Rode Ster Belgrado heeft de beste papieren om 3e te worden. Dan zal de club in de laatste groepswedstrijd niet moeten verliezen van Olympiakos.

Stand

1. Bayern München, 15 punten, doelsaldo +17

2. Tottenham Hotspur, 10 punten, doelsaldo +6

3. Rode Ster Belgrado, 3 punten, doelsaldo -16

4. Olympiakos, 1 punt, doelsaldo -7

Groep C

Hier nog wel een mooie strijd. Manchester City zal sowieso groepswinnaar worden, maar de strijd om plek 2 is nog in volle gang. Shakhtar Donetsk heeft de beste papieren: de club uit Oekraïne hoeft alleen maar te winnen van Atalanta Bergamo. Bij een gelijkspel moet Shakhtar hopen dat Dinamo Zagreb niet meer dan een punt pakt tegen ManCity.

Stand

1. Manchester City, 11 punten, doelsaldo +9

2. Shakhtar Donetsk, 6 punten, doelsaldo -2

3. Dinamo Zagreb, 5 punten, doelsaldo 0

4. Atalanta Bergamo, 4 punten, doelsaldo -7

Groep D

De nummer 1 in deze groep staat vast: dat wordt Juventus. De strijd om plek 2 gaat tussen Atlético Madrid en Bayer Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz. Leverkusen zal om door te gaan echter zelf moeten winnen van Juventus én Atlético moet niet weten te winnen van Lokomotiv Moskou.

Stand

1. Juventus, 13 punten, doelsaldo +6

2. Atlético Madrid, 7 punten, doelsaldo +1

3. Bayer Leverkusen, 6 punten, doelsaldo -2

4. Lokomotiv Moskou, 3 punten, doelsaldo -5

Groep E

Duidelijk in deze groep is dat Genk als laatste zal eindigen, maar voor de rest ligt de strijd nog volledig open. Champions League-winnaar Liverpool staat 1e, maar zal een resultaat moeten behalen in de laatste groepswedstrijd tegen RB Salzburg om zeker te zijn van de knockout-fase.

Stand

1. Liverpool, 10 punten, doelsaldo +3

2. Napoli, 8 punten, doelsaldo +3

3. RB Salzburg, 7 punten, doelsaldo +5

4. Genk, 1 punt, doelsaldo -11

Groep F

FC Barcelona zal 1e worden in deze groep, dat is duidelijk na 5 groepsduels. Maar wie gaat achter Barça als 2e door naar de knockout-fase? Het wordt een strijd tussen Borussia Dortmund en Internazionale. Inter moet dan de laatste groepswedstrijd, tegen FC Barcelona, winnen. Slavia Praag eindigt in de groep sowieso als 4e en laatste.

Stand

1. FC Barcelona, 11 punten, doelsaldo +4

2. Internazionale, 7 punten, doelsaldo +2

3. Borussia Dortmund, 7 punten, doelsaldo -1

4. Slavia Praag, 2 punten, doelsaldo -5

Groep G

Ook hier is 1 club zeker van de volgende ronde met nog 1 speelronde te gaan: RB Leipzig. Dankzij het 2-2 gelijkspel tegen Benfica, dat kansloos is voor een plek bij de beste 2, zijn de Duitsers door naar de laatste 16. De strijd om het 2e en laatste ticket in deze groep gaat tussen Olympique Lyon en Zenit St. Petersburg. Lyon moet zelf een resultaat behalen in de laatste groepswedstrijd tegen Leipzig én hopen op een misstap van Zenit tegen Benfica.

Stand

1. RB Leipzig, 10 punten, doelsaldo +2

2. Zenit St. Petersburg, 7 punten, doelsaldo +1

3. Olympique Lyon, 7 punten, doelsaldo +1

4. Benfica, 4 punten, doelsaldo -4

Groep H

De groep van Ajax blijft razendspannend tot de laatste speelronde. De Amsterdammers staan er dankzij de 2-0 zege op bezoek bij het al uitgeschakelde Lille uitstekend voor. Ajax heeft in het 6e en laatste groepsduel, met Valencia, genoeg aan een gelijkspel om door te gaan naar de volgende ronde. Bij puntenverlies van Chelsea tegen Lille is Ajax sowieso door.

Stand

1. Ajax, 10 punten, doelsaldo +7

2. Chelsea, 8 punten, doelsaldo +1

3. Valencia, 8 punten, doelsaldo +1

4. Lille, 1 punt, doelsaldo -9