Italië wint eenvoudig van Uruguay in Nice
i

AFP

Italië wint eenvoudig van Uruguay in Nice

admin • 00:44, 08-06-2017 / Laatste Update: 06:32, 07-01-2024

Italië heeft woensdagavond in Nice de oefeninterland tegen Uruguay met 3-0 gewonnen.

José María Giménez maakte in de Allianz Riviera in Nice al na zeven minuten een hele bijzondere eigen goal. De 22-jarige verdediger van Atlético Madrid schoot de bal hard achter zijn doelman Fernando Muslera, nadat hij de Italiaanse spits Andrea Belotti van de bal wilde krijgen.

Uiteindelijk 3-0

Bij die ene eigen goal bleef het lange tijd in Nice, maar acht minuten voor tijd maakte invaller Eder er nog 2-0 van voor Italië. Hij kopte van dichtbij raak uit een harde voorzet van een andere invaller, Manolo Gabbiadini. In blessuretijd maakte Daniele De Rossi er zelfs nog 3-0 van, nadat invaller Stephan El Shaaraway in het strafschopgebied naar de grond was gehaald door José María Giménez, die daarmee uitgroeide tot de schlemiel van de avond. Sterspelers Edinson Cavani en Luis Suarez ontbraken vanavond bij Uruguay.

WK-kwalificatie

Italië staat zondag in Udine tegenover Liechtenstein in de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. De ploeg van Gian Piero Ventura heeft net als Spanje 13 punten uit de eerste vijf duels, maar heeft een minder doelsaldo. In september staan Spanje en Italië tegenover elkaar in Estadio Santiago Bernabéu in Madrid.