John Stegeman voelt steun bij PEC: 'Mij ontslaan zou ik ook opportunistisch vinden'
i

BSR Agency

John Stegeman voelt steun bij PEC: 'Mij ontslaan zou ik ook opportunistisch vinden'

Trevor Wagener • 12:26, 11-11-2019 / Laatste Update: 10:00, 05-01-2024

De 5e opeenvolgende, 2-1, uitnederlaag tegen FC Twente heeft PEC Zwolle onder de streep en trainer John Stegeman dieper in de problemen gebracht. "Ik vrees niet voor mijn baan", zegt de omstreden trainer tegen de media.

Stegeman sprak na de nederlaag in de Overijsselse derby van een 'repeterend verhaal', doelende op de individuele fouten waarmee zijn elftal de nederlagen over zich afroept. Toppunt in Enschede was Yuta Nakayama, die op de doellijn een simpele kopbal van Joël Latibeaudière het doel in liet stuiteren.

"Het is vaste prik bij ons. Dit was Comedy Capers deel 2. We leidden weer zelf 2 tegendoelpunten in en lopen daardoor weer achter de feiten aan", foeterde Stegeman, die Kenneth Paal nog voor rust verving voor Dennis Johnsen. "Ik moest een keuze maken. Vanaf toen kregen we grip en controle. Na rust waren we continu de bovenliggende partij en verdienden we meer."

Positiviteit

"We moeten positief blijven", vervolgde Stegeman. "Ik heb het er ook even moeilijk mee nu. Ploegen kruipen natuurlijk weg boven ons. We kunnen zielig gaan doen, maar we spelen wedstrijden die we niet hoeven te verliezen. Als we de fouten eruit krijgen, gaan de resultaten komen. Dan gaan wij met PEC eindigen op een plek waar hij horen te staan."

Voorlopig vindt Stegeman zich met de Zwolse eredivisionist terug op de 16de plaats, onder de degradatiestreep. PEC leed bij Twente de 5e opeenvolgende nederlaag op vreemde bodem en de zorgen bij de achterban nemen toe. De coach houdt houdt vooralsnog geen rekening met een voortijdige breuk. 

Geen vrees voor exit

"Nee, ik vrees niet voor mijn baan. Ik praat veel met de directie. Dan voel ik de steun ook. Mij ontslaan zou ik ook opportunistisch vinden. Als ik het niet aan de praat kan krijgen, oké, maar dan kun je niet zo voetballen zoals wij in de 2e helft hebben gedaan."