Jonas Gutierrez wint discriminatiezaak van Newcastle United
i

Pro Shots

Jonas Gutierrez wint discriminatiezaak van Newcastle United

admin • 20:06, 14-04-2016 / Laatste Update: 20:09, 12-12-2023

Jonas Gutierrez kreeg in het einde van 2013 te horen dat hij er teelbalkanker bij hem was aangetroffen in het lichaam. Op dat moment was hij speler van Newcastle United, dat hem vervolgens niet meer opstelde. Onterecht volgens Gutierrez, die zeker nog het einde van het seizoen zou halen.

Gutierez klaagde Newcastle aan omdat hij meteen na het slechte nieuws van toenmalig trainer Alan Pardew te horen kreeg dat zijn contract niet zou worden verlengt en hij weg moest bij de club. Gutierrez, die tegenwoordig bij Deportivo de la Coruna speelt, dacht dit dit alleen tegen hem werd gezegd omdat ze bang waren dat hij niet meer op zijn oude niveau zou terugkeren.

Gutierrez: "Niemand heeft contact opgenomen om te vragen hoe mijn chemo ging of om me te feliciteren met de voorgang van mijn herstel. Alan Pardew niet, het bestuur niet. Dat voelde heel fout. Na alles wat ik voor de club heb gedaan."

Pardew

Pardew ging in tegen de kritieken van Gutierrez. "Gutierrez speelde niet meer omdat hij weinig scoorde. In een jaar had hij drie keer gescoord. Dat vind ik gewoon ver onder het gemiddelde van een aanvallende middenvelder in de Premier League.

Op twee van de vier punten werd Guiterrez in zijn gelijk gesteld door de rechtbank van Birmingham. Alleen de claim tegen onrechtvaardige behandeling en ontzegging vanwege onbeschikbaarheid werden afgewezen.