Jong Oranje haalt uit tegen Cyprus

Harry Nijland • 22:28, 04-09-2015 / Laatste Update: 06:02, 13-12-2023

Jong Oranje is vrijdagavond met een overtuigende zege op Jong Cyprus (4-0) aan het kwalificatietoernooi voor het EK begonnen. Het elftal van de nieuwe bondscoach Fred Grim vermaakte met aanvallend en aantrekkelijk voetbal op de Adelaarshorst in Deventer. De eindstand drukte de krachtsverschillen tussen beide ploegen op het natte speelveld nog maar magertjes uit.

Hans Hateboer schoot Jong Oranje al na vier minuten op voorsprong, Vincent Janssen verdubbelde de voorsprong voor rust. De robuuste spits van AZ schoot ook nog op de paal en kopte na een afgemeten voorzet van Ricardo Kishna rakelings over. De achttienjarige Riechedly Bazoer, de jongste speler van Jong Oranje, tekende voor 3-0. Janssen bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand.

Jong Oranje gaat dinsdag op bezoek bij Jong Turkije, dat ongetwijfeld meer weerstand zal bieden dan de zwakke Cyprioten. De jeugdploegen van Wit-Rusland en Slowakije zijn de overige tegenstanders in de poule.