Jong PSV pakt met winst op Oss 5e plaats in KKD
i

BSR/Soccrates

Jong PSV pakt met winst op Oss 5e plaats in KKD

admin • 22:50, 04-02-2019 / Laatste Update: 02:02, 08-01-2024

PSV heeft vanavond de 6e plek in de Keuken Kampioen Divisie verstevigt. Tegen Top Oss, dat voor de winterstop nog sterker was dan de jeugdploeg, werd het dit keer 3-1.

Het was maandagavond een onvervalste Brabantse kraker, want de uitslag kon directe gevolgen hebben voor beide ploegen. Jong PSV (6e met 37 punten) had namelijk maar 2 punten meer dan Oss (7e met 35 punten). Roda JC, voor dit duel de nummer 5, kon zijn plekje dus ook nog kwijtraken.

Counter

Oss moest winnen om een plekje te stijgen. Het liet zich inzakken het gokte op de counter. Dat bleek na een half uur te werken. Via een pijlsnelle tegenaanval kon Bryan Smeets Ragnar Oratmangoen de diepte in sturen. De jonge spits maakte zijn 2e goal van het seizoen.

Jong PSV komt terug

Nadat Oss nog een kans kreeg om 0-2 te maken, ging Jong PSV met de doelpunten aan de haal. De beloften hadden 7 minuten nodig om de achterstand weg te werken. Justin Lonwijk liet zien dat hij een heerlijke pegel in huis had. Hij trok van de linkerkant van het veld naar binnen en stuurde de bal heerlijk de rechterhoek van het doel in.

Kurk op de fles

Niet veel later mocht Jong PSV met Mauro Júnior vanaf 11 meter aanleggen voor de 2e goal, waarmee de Eindhovenaren de achterstand binnen 10 minuten hadden omgebogen. Een kwartier na rust maakte Zakaria Aboukhlal nog de 3-1.