Jong-teams presteren op maandag veel beter dan op vrijdag
i

Pro Shots / Thomas Bakker

Jong-teams presteren op maandag veel beter dan op vrijdag

admin • 09:28, 04-10-2017

Wat veel tegenstanders van de Jong Teams in de Jupiler League al jaren roepen blijkt nu echt waar te zijn: Jong PSV, Jong Ajax, Jong AZ en Jong FC Utrecht presteren op maandag stukken beter dan op vrijdag. De reden daarvoor is ook niet zo ingewikkeld: op maandag doen er veel meer spelers van het 1e mee.

Dat meldde het Brabants Dagblad dinsdag op basis van cijfers van Opta. Sinds Jong PSV actief is in de Jupiler League werden er op maandag in 55 duels 99 punten gepakt. Op vrijdag waren dat in 97 wedstrijden 102 punten. Als je dat gaat omzetten naar gemiddelden komt het neer op de volgende cijfers; Maandag: 1,80 punt per wedstrijd, vrijdag: 1,17 punt per wedstrijd. Het is dus ook niet heel raar dat Jong PSV de thuiswedstrijden vaak op maandag speelt en de uitwedstrijden op vrijdagen.

Alle beloftenteams

Het grote verschil tussen maandag en vrijdag is zeker niet alleen bij PSV te merken. Sterker nog: bij Jong FC Utrecht is het nog veel groter. Die ploeg pakt op vrijdag gemiddeld 0,75 punt per wedstrijd en op maandag 1,19. Dat is een verschil van 60 procent. Jong Ajax heeft de kleinste verschillen, maar nog altijd een maandagvoordeel: 1,62 punt gemiddeld op maandag en 1,48 op vrijdag.

[poll id="612"]