Jongen ontwaakt uit coma: "Zit Juventus nog in de Champions League?"
i

ANP

Jongen ontwaakt uit coma: "Zit Juventus nog in de Champions League?"

Harry Nijland • 18:11, 01-06-2015 / Laatste Update: 10:41, 13-12-2023

In Italië is een jonge Juventus-supporter na 42 dagen ontwaakt uit een coma. Het eerste wat hij wilde weten toen hij zijn ogen weer open deed, was of zijn favoriete club nog actief was in de Champions League.

De 14-jarige jongen, volgens diverse Italiaanse media 'Michael' genaamd, besloot met wat vrienden van een brug te springen.  Het water waarin zij belandden was echter maar twee meter diep en Michael kwam hard tegen de bodem terecht.

Toen hij niet meer kwam boven drijven, besloten zijn vrienden om de hulpdiensten te alarmeren. Door middel van een menselijke ketting lukte het na 45 minuten eindelijk om de jongen boven water te krijgen. Zijn hart was echter al gestopt met kloppen en de artsen in het nabijgelegen ziekenhuis vreesden voor zijn leven. Toch kregen ze het hart weer aan de praat door een defibrillator te gebruiken en ze besloten Michael aan een life support machine te leggen, zodat zijn organen goed konden herstellen.

'Het was het eerste wat hij vroeg'

Iets meer dan een maand later ontwaakte Michael uit zijn coma en de artsen moesten lachen om zijn eerste woorden, zo zegt dokter Alberto Zangrillo. "Het eerste wat hij zei was 'ciao' tegen zijn ouders en daarna vroeg hij meteen of Juventus, het team waar hij fan van is, nog steeds meedoet om de Champions League."

Zangrillo was er door ontroerd. "Het is de grootste voldoening uit mijn hele professionele carrière."

Finale

Zaterdag kan de Italiaans kampioen Michael helemaal verblijden. Als Juventus in Berlijn weet te winnen van FC Barcelona, mag het zich officieel kronen tot kampioen van het miljoenenbal.

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier hoe het werkt en uit welke 14 groepen – waaronder 8 over voetbal – je kunt kiezen.