Juve-coach Allegri boos op 'sportieve' Douglas Costa: 'Door die actie speelt Frenkie de return'
i

BSR

Juve-coach Allegri boos op 'sportieve' Douglas Costa: 'Door die actie speelt Frenkie de return'

Trevor Wagener • 21:36, 11-04-2019 / Laatste Update: 17:49, 07-01-2024

Juventus-trainer Massimiliano Allegri is niet blij met zijn aanvaller Douglas Costa. Als het aan hem had gelegen, was Frenkie de Jong met een rode kaart van het veld gestuurd in de slotfase van de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Juventus (1-1) van woensdagavond. Douglas Costa was té sportief, zei zijn trainer tegen Il Corriere dello Sport.

Costa brak in de slotfase van het duel door aan de linkerkant en bleef op de been. De Jong zette een tackle in maar kwam niet in de buurt van de bal, waardoor Allegri niet blij is met de Braziliaan.

Wow!

Controversial statement from Juventus manager Allegri criticising fair-play of his own player Douglas Costa:

“He should have fall down on De Jong tackle, so De Jong would have miss the return leg.

We can’t play all clean, you win also in this way”

— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) 11 april 2019

Maten naaien

"Douglas moet gewoon zijn been laten staan, want Frenkie de Jong had al een gele kaart op zak", aldus de Juve-trainer. Als De Jong een rode kaart had gekregen, zou hij de return van volgende week in Turijn moeten missen. Allegri hecht dus weinig tot geen waarde aan sportiviteit als het om de echte punten gaat.

Fair play?

"Winnen doe je op vele manieren. Niemand speelt altijd schoon." En dat is gek, want na afloop van de pot sprak Allegri zich nog complimenteus uit over De Jong. De middenvelder van de Amsterdammers zou het Italiaanse plannetje om hem te bespelen nogal snel in de gaten hebben gehad.

"Hij doorzag het en bewoog naar de andere kant, zodat een andere aanvaller hem moest bespelen. Bij De Jong begint het aanvalsspel van Ajax", zei Allegri toen. De Italiaan wil prijzen pakken met Juve, maar zal naast de Fair Play-prijs grijpen...