Juve-coach Allegri sluit 5 jaar bij 'De Oude Dame' af met nederlaag bij Sampdoria
i

Getty Images

Juve-coach Allegri sluit 5 jaar bij 'De Oude Dame' af met nederlaag bij Sampdoria

admin • 22:38, 26-05-2019 / Laatste Update: 19:40, 07-01-2024

Massimiliano Allegri heeft zijn carrière bij Juventus met een nederlaag afgesloten. De kampioen van Italie ging in de laatste speelronde in de Serie A met 2-0 onderuit bij Sampdoria, dat het seizoen eindigt op de 9e plaats.

Doelpuntenmakers voor Sampdoria waren de Franse aanvaller Grégoire Defrel, die door Sampdoria dit seizoen wordt gehuurd van AS Roma, en Gianluca Caprari. Laatstgenoemde schoot in blessuretijd de 2-0 binnen. Het was voor Defrel zijn 11e competitiegoal van dit seizoen, maar daarmee komt de Fransman nog niet in de buurt van collega-spits Fabio Quagliarella. De 36-jarige Italiaan scoorde dit seizoen 26 keer in de Serie A en zal daarmee voor het eerst topscorer worden. Technisch gezien kan het nog fout gaan, als Duván Zapata zondagavond namens Atalanta 4 doelpunten maakt.

Juventus werd vorige maand al bekroond tot kampioen van Italië, voor de 8ste keer op rij. Echter, uit de laatste 5 duels werden slechts 3 punten behaald. Het werd 1-1 tegen Internazionale, Torino en Atalanta Bergamo en er werd met 2-0 verloren van AS Roma en zondag dus van Sampdoria.