'Juventus wil Dean Huijsen-trucje herhalen: Twente-talent kan naar Italië en bezoekt trainingscomplex'
Logo van Juventus © ProShots

'Juventus wil Dean Huijsen-trucje herhalen: Twente-talent kan naar Italië en bezoekt trainingscomplex'

19:15, 19-02-2024 / Laatste Update: 19:32, 19-02-2024

Juventus is zeer geïnteresseerd in de zestienjarige Ruud Nijstad van FC Twente. Dat meldt Fabrizio Romano. De Italianen willen met Nijstad hetzelfde trucje uithalen, als de club eerder deed met de Nederlandse Dean Huijsen.

Volgens de Italiaanse transferexpert Romano was Nijstad maandag op het trainingscomplex van Juventus. De verdediger was onder de indruk van de faciliteiten en het talent liet ook een goede indruk achter bij de club. Dinsdag keert hij terug naar Enschede en zal Nijstad zich met zijn entourage beraden op de interesse van Juventus. Het is nog niet bekend of er ook al een officieel aanbod op tafel ligt.

Dean Huijsen

Met Nijstad heeft Juventus eenzelfde pad voor ogen als de club had met Dean Huijsen. De in Amsterdam geboren verdediger werd in 2021 opgepikt uit de jeugd van Malaga, om verder te ontwikkelen in Turijn. Bij Juventus vocht hij zich omhoog en maakte hij achttienjarige leeftijd zijn debuut voor het eerste van de Turijnse club. Inmiddels speelt Huijsen op huurbasis voor AS Roma.