Kazachstan stelt bondscoach aan via online poll

Kazachstan stelt bondscoach aan via online poll

admin • 14:42, 11-01-2016

Inwoners van Kazachstan krijgen de unieke mogelijkheid om hun bondscoach te kiezen. De federatie gaat een onlinepoll organiseren waarin fans hun stem kunnen uitbrengen op hun gewenste kandidaat.

De verkiezing is in twee delen opgesplitst. Het eerste gedeelte bestaat uit de vraag: Moet onze nieuwe bondscoach uit Kazachstan, of uit het buitenland komen? Daarna komt er een tweede ronde, waarbij de fans kunnen kiezen uit vier door de bond naar voren geschoven kandidaten.
50.000 mensen

Voorwaarde is wel dat minstens 50.000 mensen deelnemen aan de stemming. Anders zal de Kazachse federatie geen rekening houden met het resultaat. ,,We spreken niet alleen over complete transparantie binnen onze federatie, wij voeren die ook in de praktijk uit", aldus Kojagopanov.

Nog nooit geplaatst

Kazachstan telt 17,5 miljoen inwoners. De nationale voetbalploeg kon zich nog nooit plaatsen voor een internationaal toernooi. Vijf buitenlandse coaches en acht managers leidden het team sinds Kazachstan in 1991 onafhankelijk werd na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. In 2002 sloot het land aan bij de UEFA.

[poll id="4"]