Keeper die onlangs broertje verloor eist heldenrol op in ontsierde Deense bekerfinale (video)

Ritzau Scanpix

Trevor Wagener • 22:52, 17-05-2019 / Laatste Update: 16:43, 07-01-2024

FC Midtjylland heeft voor de 5e keer in haar bestaan de beker van Denemarken gewonnen. De huidige nummer 2 van de competitie kwam in de huidige speeltijd niet verder dan 1-1 tegen Brøndby IF, maar maakte de klus in de strafschoppenreeks af.

Met name bij doelman Jesper Hansen was de ontlading groot. De 34-jarige routinier verloor vorige week namelijk zijn broer in een tragisch auto-ongeluk. Hansen besloot toch onder de lat te gaan staan en eiste de heldenrol voor zich op door 2 pingels te stoppen. Na de beslissende strafschop stormde de hele ploeg op hem af.

Verloop

Al na 6 minuten opende Kian Hansen de score met een van richting veranderd schot. Een kwartier later was Dominik Kaiser - die in de beslissende reeks een penalty miste - het eindstation van een mooie aanval van de ploeg uit de buitenwijken van Kopenhagen.

In het restant werd niet meer gescoord, net als in de verlenging en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Brøndby miste er 2, Midtjylland 1. De wedstrijd werd ontsierd nadat Brøndby supporters zich misdroegen. Zij gooiden onder meer met vuurwerk naar de Midtjylland-fans en probeerden uit te breken.

Dubbel, feest

Midtjylland is ook nog altijd in de race om zijn landstitel te prolongeren in de Deense Superliga. Het staat 2 wedstrijden voor het einde van de competitie 1 punt achter op FC Kopenhagen.