KKD: Jong Ajax en NEC spelen gelijk in vermakelijk potje, Jong FC Utrecht en Excelsior winnen
i

BSR Agency

KKD: Jong Ajax en NEC spelen gelijk in vermakelijk potje, Jong FC Utrecht en Excelsior winnen

Bart van der Wijst • 00:00, 20-08-2019 / Laatste Update: 02:44, 08-01-2024

Jong Ajax en NEC hebben er een waar spektakel van gemaakt op De Toekomst. De Amsterdammers leken op weg naar de zege, maar diep in blessuretijd maakte Josef Kvída nog gelijk: 3-3. Jong FC Utrecht en Excelsior wisten hun maandagavondpotjes wel te winnen van respectievelijk TOP Oss en Jong AZ.

De bal lag al vrij snel in het mandje. Lassina Traoré profiteerde optimaal van een gigantische blunder van Mattijs Branderhorst. Via Randy Wolters kantelde NEC de wedstrijd. Eerst was hij de aangever bij de gelijkmaker van Sven Braken en daarna gaf Wolters een puntgave assist op Anthony Musaba.

Gekkenhuis

Jong Ajax en NEC gingen ook na rust vrolijk door met vechten. Victor Jensen bracht Jong Ajax op gelijke hoogte en Ryan Gravenberch zorgde voor de 3-2. In blessuretijd mocht Jensen aanleggen vanaf 11 meter om de zege definitief binnen te slepen. De Deen zag zijn poging echter gekeerd worden door Branderhorst, die zijn fout goed maakte. NEC kreeg nog tig kansen om gelijk te maken, maar pas bij de laatste poging lukte het via Kvída.

Excelsior aan kop

Met een kleine zege op Jong AZ (1-2) heeft Excelsior zich gevoegd bij de 3 koplopers in de Keuken Kampioen Divisie. Thomas Verhaar en Jeffry Fortes scoorden voor de Rotterdammers op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. Albert Gudmundsson deed wat terug namens de Alkmaarders.

Excelsior, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de eredivisie, meldde zich naast NAC, FC Eindhoven en De Graafschap zonder puntenverlies aan de kop van de KKD.