Klaas-Jan Huntelaar denkt over aanbod Ajax voor lange termijn: 'Spitsentrainer, bijvoorbeeld'
i

Pim Ras Fotografie

Klaas-Jan Huntelaar denkt over aanbod Ajax voor lange termijn: 'Spitsentrainer, bijvoorbeeld'

Trevor Wagener • 14:14, 23-03-2019 / Laatste Update: 17:13, 07-01-2024

Spits Klaas-Jan Huntelaar verlengde eerder deze maand zijn contract bij Ajax met één jaar. In de nadagen van zijn loopbaan wordt de aanvaller vooral gebruikt als targetman, maar er helemaal mee kappen is nog geen optie. Huntelaar geniet nog te veel van het spelletje.

"Ik heb nog zoveel plezier in het voetballen”, vertelt Huntelaar op de website van de club. "En natuurlijk is het mooi dat Ajax het ook wilde. Er spreekt waardering uit dat ze het zelfs over de lange termijn hebben. Dan zijn ze dus tevreden."

Ambities

Met de lange termijn bedoelt Huntelaar een andere rol binnen de topclub. "Ik heb daarover een gesprek gehad met Marc (Overmars) en Edwin (van der Sar). Zij hadden het over de lange termijn, dat je daarna iets anders bij de club gaat doen – spitsentrainer bijvoorbeeld."

Dat moet Huntelaar wel even goed overwegen. "We zullen gaan kijken wat erbij past, wat ik leuk vind." De goalgetter gaat over dat aanbod nadenken, maar wil zich nu nog volledig op het voetbal focussen. "Als je daar nu al mee bezig bent, dan is dat hetzelfde genieten van een goede wedstrijd. Meestal gaat het daarna ook mis."

Palmares pakken

En dus houdt hij zijn focus op het huidige seizoen. "We hebben een leuk team, het klikt met elkaar en presteren ook goed. Dat willen we de komende maanden omzetten in prijzen", zegt Huntelaar, die ook met trainer Erik ten Hag over zijn toekomst sprak.

"Erik was ook positief, dat maakte het makkelijker om een keuze te maken. Ik teken elke keer voor een jaar om daarna te bekijken of het nog gaat, of ik het nog leuk vind. Nu hebben we in overleg met Erik en Marc besloten er nog een seizoen aan vast te knopen."

Thuisfront

Thuis staat zijn gezin ook achter die keuze. "Natuurlijk praat je er thuis ook over. Maar iedereen vond het wel leuk dat ik nog een jaartje van huis ben, dus dat was niet erg", zegt Huntelaar met een goed bedoelde knipoog.

Hij is dicht bij zijn 100ste eredivisiedoelpunt namens Ajax, maar die mijlpaal speelt volgens de man geen enkele rol. "Ik ben net zo eerzuchtig voor die treffer als voor de 101ste en 102de. Het is een mooi getal, maar ik ga liever over de honderd heen dan dat ik erop blijf staan."