Klaiber tevreden over Advocaat: 'Er komt geen bullshit uit'
i

Pro Shots / Joep Leenen

Klaiber tevreden over Advocaat: 'Er komt geen bullshit uit'

admin • 11:59, 22-09-2018 / Laatste Update: 20:29, 07-01-2024

FC Utrecht speelt in de Eredivisie zondag om 12:15 tegen Feyenoord. Voor de Utrechters is het de 1e wedstrijd onder leiding van Dick Advocaat. Vleugelverdediger Sean Klaiber is in ieder geval wel te spreken over zijn nieuwe trainer.

Tegenover de NOS zegt hij over Advocaat: "Er komt wel een man binnen met veel ervaring en status. Hij is 70 jaar, maar dat is hem niet aan te zien. Ik vind hem goed fel, daar houd ik wel van. Hij is heel direct naar mensen toe en dat moet ook, denk ik. Er komt geen bullshit uit."

'4-3-3 makkelijker voor spelersgroep'

Advocaat zelf is tevreden met hoe de 1e week bij FC Utrecht is verlopen. Zondag wacht voor hem de 1e echte test, en gaan we zien hoe hij Utrecht weer op de rit gaat krijgen.

"De spelersgroep bepaalt het systeem en niet andersom. Je moet niet een systeem heilig verklaren als je de spelers niet hebt. 4-4-2 is voor een tegenstander lastig om te bespelen, maar het moet wel op elkaar afgestemd zijn. Ik denk dat 4-3-3 voor de spelersgroep makkelijker is. Maar misschien heb ik het helemaal verkeerd", zegt De Kleine Generaal over zijn nieuwe ploeg.