Klassieker wordt race tegen de klok voor Dolberg

Klassieker wordt race tegen de klok voor Dolberg

Martijn Baars • 19:44, 30-03-2017 / Laatste Update: 14:18, 07-01-2024

Het zal er voor Ajax om spannen of Kasper Dolberg zondag fit genoeg is voor de allesbepalende Klassieker tegen Feyenoord, dat meldt het Algemeen Dagblad.

De spits van Ajax kampt met een liesblessure en werkt deze week hard aan zijn herstel op trainingscomplex De Toekomst. Het is er Ajax veel aan gelegen dat de 19-jarige aanvaller de kraker tegen Feyenoord haalt.

Nog maar 2 trainingen

Omdat de selectie vrij was, heeft de Deen donderdag sowieso geen groepstraining kunnen meemaken. In aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord blijven er daarom nog 2 trainingen met het team over. Vrijdag en de afsluitende training van zaterdagmiddag in de Amsterdam Arena waar veel supporters worden verwacht.

Toch naar Denemarken

Dolberg raakte 2 weken geleden in de wedstrijd tegen FC Kopenhagen geblesseerd. Hij miste daardoor de teleurstellende wedstrijd tegen Excelsior (1-1). Vervolgens moest hij zich tegen de zin van Ajax in alsnog melden bij de Deense nationale ploeg. Daar vertrok hij na al snel omdat hij los van zijn blessure ook ziek was geworden.

[poules_game teasertext="" team="ajax" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]