Klopp is uitgewinkeld: 'Hebben alle spelers gehaald die ons beter maken'
i

PA Sports

Klopp is uitgewinkeld: 'Hebben alle spelers gehaald die ons beter maken'

admin • 10:44, 12-07-2019 / Laatste Update: 17:57, 05-01-2024

Verwacht geen spectaculaire transfers bij Liverpool deze zomer. De winnaar van de Champions League is volgens manager Jürgen Klopp namelijk uitgewinkeld, zei de Duitser na de 1e oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen tegen Tranmere Rovers (6-0).

,,We hebben al spelers gehaald die ons beter gaan maken, alleen jullie realiseren je dat niet”, zei Klopp tegen journalisten. Hij doelde op onder anderen Alex Oxlade-Chamberlain, die vanwege een zware knieblessure afgelopen seizoen amper in actie kwam, en de nodige talenten die tegen Tranmere Rovers speeltijd kregen.

Grootste transferzomer ooit? Nee

,,Dat zijn allemaal nieuwe spelers voor ons. De transfermarkt in Engeland is nog open tot 8 augustus, tot de Premier League begint. Heel Europa praat erover om de markt eerder te sluiten en het enige land dat dit ook daadwerkelijk doet is Engeland, dat is fijn. We zullen zien wat er gaat gebeuren, maar ik denk dat het niet de grootste transferzomer ooit gaat worden.”

Van den Berg

Liverpool nam afscheid van Danny Ings, Daniel Sturridge en Alberto Moreno. De kampioen van Europa betaalde zelf alleen 2 miljoen euro om Sepp van den Berg over te nemen van PEC Zwolle. De 17-jarige verdediger bleef tegen Tranmere Rovers aan de kant. De Zwollenaar wacht nog op groen licht van de FIFA om te mogen spelen voor Liverpool.

17 jaar

,,Je vergeet het steeds als je hem ziet, maar hij is pas 17 jaar en kan nog heel veel leren”, zei Klopp over Van den Berg. ,,Hij heeft daar alle tijd voor, dus dat komt goed. De deur staat open voor zulke talentvolle jongens, maar ze moeten er wel zelf doorheen stappen.”