In een meer dan 3 uur durende zitting heeft FC Utrecht het kort geding wat de club aanspande tegen de KNVB verloren. De club was het niet eens met de beslissing van de voetbalbond om de finale van de play-offs om Europees voetbal tussen Feyenoord en FC Utrecht te verplaatsen van zaterdagavond naar zondagmiddag 12.15 uur. Na een hoop standpunten over en weer kwam de rechter tot het besluit om de wedstrijd op die zondagmiddag te houden.
FC Utrecht spande het kort geding aan omdat de club vond dat de KNVB zich niet aan de eigen regels hield. Daarin zou staan dat als een thuisspelende club een wedstrijd niet kan organiseren, de wedstrijd naar neutraal terrein moet worden verplaatst. De KNVB wijst weer naar het einde van het grote regelboek van Sinterklaas, waarin staat dat de KNVB in uitzonderlijke situaties zelf mag beslissen.
Eurovisie Songfestival
Omdat de gemeente Rotterdam niet genoeg politie-inzet kon garanderen op zaterdagavond, omdat tegelijkertijd in Rotterdam Ahoy ook de finale van het Eurovisie Songfestival is, besloot de KNVB op aanvraag van Feyenoord de wedstrijd te verplaatsen naar zondagmiddag 12.15 uur. Daar was FC Utrecht het dus niet mee eens: de club vindt dat in de regels van de KNVB zelf duidelijk staat dat een wedstrijd naar neutraal terrein moet worden verplaatst als het duel 'via overheidswege' niet in het stadion van de thuisclub kan worden gespeeld.
Feyenoord verliest reglementair?
Als dat óók niet mogelijk is, wijst FC Utrecht naar de volgende regel: als ook neutraal terrein niet mogelijk is, wordt de thuisclub aangemerkt als verliezer van de ronde. In dat geval zou FC Utrecht als winnaar worden aangemerkt en dus het Europese ticket pakken. FC Utrecht gaf tijdens de zitting wel aan dat ze graag willen spelen. De club wijst ook op het feit dat de KNVB en Feyenoord al in juli 2020 wisten dat de play-off-finale en het Songfestival samen zouden vallen.
Feyenoord beriep zich, samen met de KNVB, op de algemene reglementen. Daarin staat dat clubs altijd het recht hebben om om uitstel te vragen en dat dit in alle redelijkheid gebeurd is. De rechter bepaalde in het voordeel van de KNVB.