Koeman maakt zich zorgen om transfers van talenten: 'Geen goede situatie'
i

Pro Shots

Koeman maakt zich zorgen om transfers van talenten: 'Geen goede situatie'

admin • 22:05, 11-05-2018 / Laatste Update: 11:14, 05-01-2024

Ronald Koeman maakt zich zorgen over al het talent dat op jonge leeftijd uit de Eredivisie vertrekt. "Het is jammer en geen goede situatie voor het Nederlandse voetbal", aldus de bondscoach.

De 55-jarige Zaandammer hoopt dat er iets aan te doen is, maar weet ook hoe lastig dat is. "Wij kunnen advies geven: denk hieraan, aan de consequenties", zegt Koeman tegen de NOS. "Maar uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij de spelers zelf, hoe jong ze ook zijn."

Prijskaartje

Veel spelers kiezen voor het buitenland om het hogerop te zoeken. Dat geldt zowel sportief als in de portemonnee, maar Koeman weet wel hoe het werkt. "Eigenlijk zou het sportieve de belangrijkste reden moeten zijn. Maar je hebt ook te maken met familie: er staat een prijskaartje tegenover."

Race verloren

Voor de spelers is het allemaal leuk en aardig, maar voor de clubs in Nederland is het een flinke aderlating. "Hoe eerder jonge spelers weggaan, hoe minder het niveau in de eredivisie gaat worden. Maar het ligt ook aan het feit dat we de race hebben verloren ten opzichte van het buitenland."