Krankzinnig gemiddelde voor Alcácer dit seizoen: 1 goal per 27 minuten

REUTERS

admin • 01:01, 16-10-2018 / Laatste Update: 06:32, 08-01-2024

Paco Alcácer is dit seizoen niet te stoppen. De 25-jarige spits maakte afgelopen zomer de overstap van FC Barcelona naar Borussia Dortmund. Zijn gemiddelde nu: 1 goal per 27 minuten.

Bij Borussia Dortmund scoorde Alcácer dit seizoen al 7 keer in 4 duels, een gemiddelde van 1 goal per 71 minuten. In de Bundesliga stond hij zelfs nog niet in de basis en scoort hij gemiddeld eens per 14 minuten. In de Champions League deed hij wel de hele wedstrijd mee in de 3-0 overwinning op AS Monaco, waarin hij 1 goal voor zijn rekening nam.

1 goal per 35 minuten

Voor Spanje scoorde Alcácer afgelopen week 3 keer in 106 minuten, gemiddeld 1 goal per 35 minuten. Afgelopen donderdag speelde Alcácer 73 minuten tegen Wales (1-4 winst), waarin hij 2 keer scoorde. Maandag viel Alcácer in de interland tegen Engeland (2-3 nederlaag) na 57 minuten in en 3 minuten later kopte hij al raak.

Eerbetoon aan pa

Alcácer draagt zijn doelpunten steevast op aan zijn vader, die in de zomer van 2011 overleed aan een hartaanval op de avond dat zijn zoon zijn eerste goal voor Valencia maakte. Kort na het verlaten van Mestalla na de 3-0 oefenzege op AS Roma zakte de vader van Alcácer op straat in elkaar, in het bijzijn van zijn zoon.