Kunstenaar maakt nieuw Ronaldo-beeld: 'Heb het heel moeilijk gehad'
i

AD Sportwereld

Kunstenaar maakt nieuw Ronaldo-beeld: 'Heb het heel moeilijk gehad'

admin • 21:02, 31-03-2018 / Laatste Update: 14:33, 07-01-2024

Een jaar na het foeilelijke standbeeld van Cristiano Ronaldo heeft de maker, Emanuel Santos, een nieuwe gemaakt. De kunstenaar kreeg het afgelopen jaar behoorlijk wat shit over zich heen, vertelt hij.

Het nieuwe kunstwerk lijkt veel meer op de Portugese voetballer en dat is volgens Santos maar goed ook. ''Ik wilde laten zien dat ik niet ben wat de media van mij hebben gemaakt'', vertelt hij aan Bleacher Report.

Zware tijd

De beeldhouwer kreeg ladingen shit over zich heen toen hij het beeld een jaar geleden onthulde op de luchthaven van Funchal op het Portugese Madeira. De fans van de stervoetballer zagen duidelijk geen gelijkenis en lieten dat weten ook.

De kunstenaar raakte volledig van slag en wist even niet meer waar hij het zoeken moest. ''Ik had geen zin om met andere mensen te praten, ik heb het er moeilijk mee gehad.''

Nieuwe Ronaldo

De Amerikaanse website Bleacher Report daagde Santos uit een nieuwe buste te maken en hij is ingegaan op het voorstel. De nieuwe bronzen beeltenis is meer waarheidsgetrouw. ''Ik was best nerveus over nieuwe kritiek, maar ik laat me niet beïnvloeden door negatieve reacties.''