Lazio met blunderende De Vrij uit de CL

00:51, 27-08-2015 / Laatste Update: 12:25, 13-12-2023

Een blunder van verdediger Stefan de Vrij heeft woensdag de nederlaag ingeleid die Lazio deelname aan de Champions League kost. Op bezoek bij Bayer Leverkusen verloren de Italianen met 3-0, waardoor een doorstart in de Europa League resteert. Vorige week won de ploeg in Rome nog met 1-0.

De Vrij waande zich na kort voor rust dicht bij de eigen keeper en hield de bal af in plaats van deze uit de verdedigen. Daardoor kon Stefan Kiessling namens Leverkusen de bal ontfutselen en kwamen de Duitsers via Hakan Calhanoglu op voorsprong.

Vlak na rust werd het via Admir Mehmedi 2-0. Lazio kwam halverwege de tweede helft ook nog eens met tien man te staan na twee keer geel voor Mauricio. Ricardo Kishna viel ruim een half uur in, maar kon het tij ook niet keren. Karim Bellarabi zorgde twee minuten voor tijd voor 3-0.

FC Astana

Ook voor Boy Waterman resteert een vervolg in de Europa League. In de thuiswedstrijd tegen FC Astana kwam de 31-jarige doelman met Apoel Nicosia niet verder dan 1-1. Op Cyprus zette Semir Stilic de thuisploeg na een uur op voorsprong, maar Nemanja Maksimovic maakte zes minuten voor tijd gelijk. Astana had vorige week thuis al met 1-0 gewonnen en plaatst zich als eerste Kazachse club voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

CSKA Moskou

CSKA Moskou plaatste zich voor de groepsfase door Sporting Portugal te verslaan. De Russen maakte de 2-1-nederlaag van vorige week in Lissabon goed door in eigen huis met 3-1 te winnen. Teófilo Gutiérrez zette de Portugezen na een half uur nog op een comfortabele voorsprong, maar via tweemaal Seydou Doumbia werd de stand omgebogen. Oud-VVV'er Ahmed Musa zorgde vijf minuten voor tijd voor Russische extase, vlak nadat een doelpunt van Sporting was afgekeurd.

BATE Borisov

Na de 1-0-thuiszege van vorige week plaatste BATE Borisov zich met de 2-1-nederlaag bij Partizan Belgrado nipt voor de groepsfase. Igor Stasevich zette de Wit-Russen met de belangrijke uitgoal voor rust op voorsprong. Nemanja Petrovic scoorde een kwartier voor tijd tegen, maar verder dan de 2-1 van Ivan Saponjic diep in blessuretijd kwamen de Serviërs niet.