Leganés moppert na verkoop van Martin Braithwaite aan Barcelona
i

BSR

Leganés moppert na verkoop van Martin Braithwaite aan Barcelona

admin • 14:06, 20-02-2020 / Laatste Update: 12:39, 08-01-2024

Martín Ortega, algemeen directeur van Leganés, is helemaal niet blij met de verkoop van Martin Braithwaite aan Barcelona. Zijn club pakt 18 miljoen euro, maar mag geen vervanger aantrekken. De transfperiode is tenslotte al over.

Barcelona mocht toch nog een speler aantrekken door de blessure van Ousmane Dembélé. "Leganés heeft nooit de intentie gehad om te onderhandelen met Barcelona. We hebben altijd verwezen naar de ontsnappingsclausule", schrijft Ortega op de clubwebsite. "Nadat Barcelona de clausule had geactiveerd, hebben wij het voorstel neergelegd bij La Liga."

Vervanging

"Wij ondervinden als club enorme schade door de huidige regelgeving. We snappen er niets van dat een club met een langdurige geblesseerde speler een eenzijdige operatie kan uitvoeren, waardoor wij met problemen achterblijven."

Oplossingen

Meneer Ortega, hier zijn enkele oplossingen: verhoog de clausules in de contracten, trek een transfervrije speler aan of zaag iemand op de training doormidden zodat de uitzonderingsregel ook voor Leganes opgaat.