Lionel Messi laat oefenpot met Marokko schieten vanwege lichte liesblessure
i

BSR

Lionel Messi laat oefenpot met Marokko schieten vanwege lichte liesblessure

Trevor Wagener • 16:18, 23-03-2019 / Laatste Update: 12:39, 08-01-2024

Stervoetballer Lionel Messi heeft zich geblesseerd afgemeld voor de oefeninterland van Argentinië tegen Marokko van aanstaande dinsdag. Zo is de rentree van de vedette bij het Argentijnse elftal vooralsnog van korte duur.

Met Messi en Ajacied Nicolás Tagliafico in het elftal verloor Argentinië in het stadion van Atlético Madrid met 3-1 van Venezuela. Messi kwam in deze pot niet tot scoren. De captain raakte tijdens de wedstrijd geblesseerd aan zijn lies. Hierom reist hij niet af naar Tanger voor de oefeninterland tegen Marokko.

De verwachting is dat het geen zware blessure is. Messi speelde zijn 1e interland sinds het WK, waar Argentinië al in de 8ste finales werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Frankrijk. De aanvaller van FC Barcelona liet de daaropvolgende 6 interlands schieten.

Super Leo

Bondscoach Lionel Scaloni was, ondanks de nederlaag, tevreden over zijn sterspeler. "Hij heeft het gewicht van de wedstrijd op zijn schouders genomen. Het zijn de andere spelers die meer hadden moeten brengen." Gezien het niveauverschil tussen beide landen - Venezuela is maar liefst de nummer 32 van de wereld - had Scaloni meer verwacht van zijn elftal.

"Het was niet een kwestie van tactiek. Dit lag aan de instelling. Het zal in het vervolg echt een stuk beter moeten."