Lionel Messi mag na 3 maanden schorsing eindelijk weer voor eigen land spelen
i

BSR/EFE Sports

Lionel Messi mag na 3 maanden schorsing eindelijk weer voor eigen land spelen

admin • 19:27, 31-10-2019 / Laatste Update: 08:53, 07-01-2024

Nadat Messi 3 maanden niet in het shirt van Argentinië mocht ballen, is hij nu eindelijk weer opgeroepen voor de nationale ploeg. Fans van de kleine dribbelaar kunnen hem op 15 en 19 november weer aanschouwen. Dan speelt de Argentijnse ploeg tegen Brazilië en Uruguay.

Nadat Argentinië in de Copa America werd uitgeschakeld door Chili, bleek Messi eindelijk ergens een mening over te hebben (namelijk: de scheidsrechters). Het leverde hem direct een schorsing op van 3 maanden.

3 maanden brommen

Maar hoe zat het ook alweer? In de troostfinale van de Copa America (2-1 voor Argentinië) kreeg Messi rood door een opstootje met de Chileen Gary Medel. Toen ging hij los over de scheidsrechters in Zuid-Amerika. Toen noemde hij de arbitrage onder meer crazy. "De scheidsrechter stond gewoon aan hun zijde. Bij elk twijfelgeval koos hij voor Brazilië", aldus de Argentijnse aanvoerder.

Hij kreeg dus een schorsing van 3 maanden en een boete van 45.000 euro (wat hij in een paar minuten terug heeft verdiend). Nu is hij eindelijk weer opgeroepen voor 2 interlands.

#Convocatoria Lista de convocados de la Selección Mayor y Sub 23 para la doble fecha FIFA de noviembre. pic.twitter.com/Rrqj2vechK

— Selección Argentina 🇦🇷 (@Argentina) October 31, 2019