LOL! Club in Italië weet nog steeds niet of ze in Serie B of C voetballen
i

Getty Images

LOL! Club in Italië weet nog steeds niet of ze in Serie B of C voetballen

admin • 18:13, 08-10-2018 / Laatste Update: 14:35, 05-01-2024

Misschien was het begin van jou cluppie dramatisch dit seizoen. Wees dan maar blij dat je geen fan bent van Virtus Entella. De Noord-Italiaanse club heeft sinds het begin van dit seizoen slechts 1 competitiewedstrijd gespeeld. Waarom? Er loopt een rechtszaak of ze nou in de Serie B of C moeten spelen.

Afgelopen seizoen degradeerde Entella, de club waar Antonio Cassano meetraint, namelijk uit de Serie B. In de zomer tussen beide seizoenen gingen echter Cesena, Bari en Avellino failliet. Even was de vraag of Entella weer terug naar de Serie B mocht, maar het antwoord van de Italiaanse voetbalbond was: nee.

De club uit Chiavari begon dus in de Serie C en won zijn eerste competitiewedstrijd met 3-1 van Gozanno op 17 september. Daarna begon de verwarring. Volgens het Italiaanse olympisch comité was het namelijk niet eerlijk dat Cesena vanwege de financiële situatie in het nieuwe seizoen puntenaftrek kreeg, terwijl ze waren teruggezet naar de Serie D.

Rechtszaak

Volgens het comité zou Cesena punten moeten verliezen uit het seizoen '17/'18 en dat zou betekenen dat Entella niet meer zou degraderen. Sinds de uitspraak van het comité heeft de club uit Noord-Italië geen competitiewedstrijd meer gespeeld, omdat de rechter uiteindelijk uitspraak moet doen volgens de Italiaanse voetbalbond.

Dat gaat dan eindelijk dinsdag 9 oktober gebeuren. De enige wedstrijden die Entella in de tussenperiode heeft gespeeld zijn de potjes in de Italiaanse beker. Dinsdag komt er eindelijk nieuws voor de club en kan het seizoen eigenlijk echt pas beginnen.