Marokko wil Nederlands elftal niet in Casablanca treffen

Marokko wil Nederlands elftal niet in Casablanca treffen

Robert Hüsken • 16:16, 04-04-2017 / Laatste Update: 03:11, 07-01-2024

De komende oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Marokko vindt waarschijnlijk niet in Casablanca plaats, maar in het zuidelijker gelegen Agadir.

Beide voetbalbonden hadden aanvankelijk afgesproken elkaar op woensdag 31 mei te treffen in de westelijke kustplaats Casablanca. De Marokkanen willen bij nader inzien toch liever in het Stade Adrar in Agadir spelen.

Nieuwe bondscoach

Volgens een woordvoerder van de KNVB zijn de bonden in gesprek over de locatie en het aanvangstijdstip. Het is de bedoeling dat Oranje tegen Marokko onder leiding staat van een nieuwe bondscoach. Ruim een week geleden werd Danny Blind ontslagen na de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, waarna zijn assistent Fred Grim als interim-bondscoach op de bank zat tijdens de eveneens verloren oefeninterland tegen Italië.

Oranje gebruikt de oefeninterlands tegen Marokko en Ivoorkust (4 juni) als voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Luxemburg op 9 juni. Die laatste twee wedstrijden zijn allebei in De Kuip in Rotterdam.