Van Marwijk gelijk met Australië tegen Colombia, Engeland laat Italië terugkomen

Action Images via Reuters

Trevor Wagener • 01:31, 28-03-2018 / Laatste Update: 23:29, 07-01-2024

Australië heeft zich enigszins hersteld van de zware nederlaag tegen Noorwegen (1-4). Na het teleurstellende debuut van Bert van Marwijk als bondscoach bleef het in het duel met WK-ganger Colombia 0-0. De Colombianen wonnen vorige week nog met 3-2 van Frankrijk.

Brad Jones, die 4 jaar geleden zijn laatste interland voor de Socceroos speelde, kreeg van Van Marwijk een basisplaats. In de rust bleef de keeper van Feyenoord volgens afspraak in de kleedkamer achter en werd vervangen door Danny Vukovic.

Brilstand

Australië en Colombia troffen elkaar in Londen, op Craven Cottage, thuishaven van Championshipclub Fulham. De beste kansen waren voor Colombia. In de slotfase kreeg de ploeg een strafschop, maar Vukovic stopte de poging van Miguel Borja. Van Marwijk en Australië staan komende zomer in Rusland tijdens de groepsfase van het WK tegenover Denemarken, Frankrijk en Peru. Colombia is ingedeeld bij Japan, Polen en Senegal.

Lees door onder de foto!

Bad things

Engeland heeft in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Italië. De thuisploeg gaf op Wembley 3 minuten voor tijd een voorsprong weg. Lorenzo Insigne benutte 3 minuten voor tijd een pingel (die was toegekend op basis van videobeelden) en bracht de Italianen hiermee op gelijke hoogte.

Jamie Vardy had de Engelsen in de 26e minuut op voorsprong gebracht. Net als Oranje, dat vrijdag met 1-0 van Engeland had verloren, wist Italië zich niet te plaatsen voor het WK.

Applaus voor Hakim

De Marokkaanse voetbalploeg heeft de 2e zege in een oefenwedstrijd in 5 dagen geboekt. Na de winst van 2-1 op Servië won de WK-ganger dinsdag ook van Oezbekistan: 2-0. Beide Marokkaanse doelpunten in Casablanca vielen in de 1e helft en kwamen op naam van Ayoub El Kaabi en ex-PSV'er Manuel da Costa.

Hakim Ziyech (Ajax), Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Nordin Amrabat (ex PSV, VVV etc) startten op de reservebank. Bondscoach Hervé Renard liet FC Utrecht-speler Zakaria Labyad en Feyenoorder Sofyan Amrabat wel vanaf de start meedoen. Diep in de 2e helft stond het publiek op de banken toen Ziyech nog inviel bij de thuisploeg, die op het WK is gekoppeld aan Iran, Portugal en Spanje.