Van matchfixing verdachte Kargbo wil geld zien van de KNVB
i

Pro Shots / Toin Damen

Van matchfixing verdachte Kargbo wil geld zien van de KNVB

admin • 16:33, 30-11-2017 / Laatste Update: 21:54, 07-01-2024

Ibrahim Kargbo is door de KNVB veroordeeld voor matchfixing, maar het Openbaar Ministerie kan de voetballer uit Sierra Leone niet vervolgen door een gebrek aan bewijs. Omdat het OM de voetballer niet kan veroordelen wil Kargo de opgelopen schade verhalen op de KNVB.

Volgens het Openbaar Ministerie wijst alles er op dat Kargbo zich schuldig maakte aan matchfixing, maar het Nederlandse strafrecht biedt geen mogelijkheden om de voetballer te vervolgen. Volgens de voetbalbond had Kargbo enkele wedstrijden van Willem II gemanipuleerd. Dat concludeerde de KNVB op basis van een onderzoek van de eigen integriteitscommissie. Die had ook met de speler gesproken.

Karbo boos op KNVB

Kargbo voelt dat hij door het uitblijven van zo'n veroordeling het gelijk aan zijn kant heeft. ,,De KNVB heeft mijn carrière om zeep geholpen", zegt Kargbo, die als straf van de voetbalbond kreeg opgelegd dat hij niet meer in de Nederlandse competities mag uitkomen. ,,Ik ben nooit bang geweest voor de uitkomst van het onderzoek. Ik weet wat ik gedaan heb in mijn periode bij Willem II. Mijn advocaat moet er nu voor zorgen dat de KNVB mijn naam zuivert en dat ik een schadeloosstelling krijg."

[poules_game teasertext="" team="willem-ii" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]