Matchwinner Wijnaldum over knal in de kruising: 'Dit is denk ik mijn mooiste goal voor Oranje'
i

Soccrates Images

Matchwinner Wijnaldum over knal in de kruising: 'Dit is denk ik mijn mooiste goal voor Oranje'

admin • 22:39, 13-10-2019 / Laatste Update: 21:04, 07-01-2024

Voor Georginio Wijnaldum kende de wedstrijd tegen Wit-Rusland op persoonlijk vlak een hoogtepunt, maar qua teamprestatie helaas niet. ''Wij kunnen veel beter. Ik denk dat we dat hebben laten zien in de vorige wedstrijden'', aldus Gini tegenover de NOS.

Daarnaast glimlachte hij wel apetrots bij het zien van zijn 2e goal.. ''Dit is denk ik veruit mijn mooiste goal voor Oranje.'' Buiten dat compliment voor zichzelf was de Liverpool-ster voornamelijk zelfkritisch.

Nieuwe middenveld

Ronald Koemand startte tegen de Wit-Russen met een veel aanvallender middenveld dan tegen de Noord-Ieren. Met Donny van de Beek en Frenkie de Jong naast zich, moest Wijnaldum de punt op het middenveld delen met Van de Beek. Iets wat hij niet als makkelijk ervaarde.

''Het was toch wel moeilijk, er was niet echt veel ruimte tussen de linies. Tegen Noord-Ierland speel je met 2 controleurs, dan wordt het wel heel druk.'' De middenvelder liet geen duidelijke voorkeur kennen. ''Het is moeilijk, maar niemand heeft gezegd dat het makkelijk is.''